dilluns, de març 08, 2010

Pregunta a Osho: "Quina és la manera adequada d'ajudar al desenvolupament d'un nen sense interferir en el seu potencial natural?"

"Qualsevol forma d'ajudar a un nen és errònia.
La paraula ajudar és incorrecta.
La forma correcta és no ajudar al nen de cap manera.
Si tens coratge de veritat, aleshores, si us plau, no ajudis al nen.
Estima'l, nodreix-lo. Deixa'l anar on vulgui anar.
La teva ment estarà temptada a interferir una i una altra vegada, i amb molt bones excuses.
La ment és molt llesta, racionalitzant:
'si no interfereixes podria ser perillós, el nen pdoria caure al pou si no el pares'.
Però et dic: és millor que caigui al pou que ajudar-lo i destruir-lo. La possibilitat que el nen caigui al pou és molt rara, i no significa la mort, se'l pot treure del pou.
I si tan preocupat estàs pel pou, es pot tapar. Però no ajudis al nen. No interfereixis amb el nen. Es pot eliminar el pou, però no interfereixis amb el nen.
Pots eliminar els perills, però no interfereixis.
Deixa que segueixi el seu camí."

2 comentaris:

Isma ha dit...

Pufff... Està molt bé això però creu-me que no és gens fàcil!!!!! ;) Bé, jo hi poso tot de la meva part perque em sembla que és com hauria de ser... De moment la Maria ja porta uns quants blaus a base de no interferir en les seves corredisses!!! Aishhh!!!!
Molts petons!

Cris ha dit...

Crec que aquest text i molts dels que poses darrerament sobre aquesta temàtica haurien de ser de lectura oblidada per tots aquells que 'ingressen' en la paternitat/maternitat.
De fet els podrien recopil.lar en una espècie de manual i donar-lo al tenir un fill. Això no garantiria res, però si més no no podrien dir que aquest tipus d'informació no ha estat al seu abast.

Gràcies Mireia! :-)